Voith Rail

Voith Rail

Kehittyneet suojakytkimet suurnopeusjuniin

Voith Turbo Safeset AB on maailman johtava asiakaskohtaisten suojakytkinratkaisujen toimittaja. Näitä teknisesti edistyneitä tuotteita käytetään monenlaisissa toiminnoissa, kuten suurnopeusjunissa ja valssaamoissa. Suojakytkimiä käytetään suojaamaan tuotantolaitteita ja käyttöjä niiden vaurioitumisen estämiseksi ja kalliiden seisokkien ja häiriöiden välttämiseksi.

 

 

Voith Turbo Safeset toimii tiiviissä yhteistyössä Nomon kanssa, hyödyntäen Nomon monibrändikonseptia täysimääräisesti.

Nomo toimittaa monen kokoisia laakereita akselihalkaisijoille 40 mm - 1 000 mm. Laakerin valinta riippuu sen aiotusta käyttökohteesta ja -tarkoituksesta.

 

― Pyrimme mahdollisuuksien mukaan käyttämään suojakytkimissämme vakiolaakereita. Samaan aikaan jokainen suojakytkimemme on ainutlaatuinen, joten tarvitsemme myös räätälöityjä laakereita, kertoo Voith Turbo Safeset AB: n ostopäällikkö. Käytämme esimerkiksi junien suojakytkimissä hybridilaakereita, joissa on keraamiset vierintäelimet.

 

― Näitä laakereita asennetaan telien tehonsiirtolinjaan. Niitä voi yhdessä junassa noin 8-10 paikassa. Esimerkiksi Kiinassa pitkän matkan suurnopeusjunaa ei noin vain siirretä varikolle huoltoon, jos ongelmia ilmenee. Siksi, kun suojakytkin laukeaa, laakereiden on voitava pyöriä jatkuvasti täydellä nopeudella 50 tuntia. Käytämme keraamisia vierintäelimiä, koska tavalliset teräskuulat eivät kestä, vaan sulavat ja hitsautuvat.Sininen yksityiskohta on Voith Turbo Safesetin integroitu suojakytkin nivelakselilla

Voithin verkkosivut