SSAB Bearing Repair

SSAB Bearing Repair

Huomattavia kustannussäästöjä vierintälaakerien korjauksella

-Suurten vierintälaakereiden korjaaminen on kustannustehokasta ja antaa huomattavasti lyhyemmät läpimenoajat verrattuna niiden vaihtamiseen uusiin. Muita hyötyjä ovat suunnittelemattomien tuotantoseisokkien väheneminen ja suurten laakereiden pidempi käyttöikä

 

SSAB:n suunnittelija/teknikko SSAB:n keskuskorjaamosta Ruotsin Borlängestä vieraili laitoksessa, jossa Timken korjaa laakereita.

- Kunnostettujen laakereiden laatu on täysin vertailukelpoinen uusien laakereiden kanssa. Emme ole huomanneet mitään laatueroja.

Timkenin kunnostama laakeri käy läpi saman prosessin kuin uutena valmistettu laakeri. Röntgenkuvaus ja halkeamien tarkastus takaavat tehtaalta lähtevien tuotteiden laadun. Kunnostuksen aikana Nomo tekee myös syvällisen vaurioanalyysin, joka voi paljastaa vikaantumisen/ongelmien aiheuttajan käyttökohteessa, mikä on arvokasta kehitystyötä asiakkaan hyväksi.

- Tilastot kertovat, jos vikaantumisia on usein, ja se antaa meille mahdollisuuden seurata ja mukauttaa tuotteitamme, hän sanoo. Tämä on kunnostuksen tuoma lisäarvo.

Borlängen SSAB:lle laakereiden korjaaminen tuo lähes 50 % kustannussäästöt verrattuna laakereiden romuttamiseen ja uusien laakereiden hankintaan.

 

Kierrätys on myös tärkeä ympäristönäkökohta

- Koska SSAB on laatu- ja ympäristösertifioitu, laakereiden kunnostaminen sopii hyvin kuvaan. Kierrättämällä vältetään uusien laakereiden valmistuksen aiheuttama ympäristökuormitus, suunnittelija/teknikko kertoo.

 

Hyödyt:

• Pienemmät huoltokustannukset

• Vähemmän odottamattomia seisokkeja

• Pidempi laakerien todellinen käyttöikä

• Lyhyemmät toimitusajat kuin vaihdettaessa uusiin laakereihin

• Laakerien korjauksen suorittavat Timkenin laakeriasiantuntijat

 

 

SSAB:n verkkosivut

 

Timken Repairin verkkosivut

 

Timken Repairin PDF-esite