Nomo Training

Nomo Training

Koulutuksen tarve kasvaa

Nomon tekninen osasto tarjoaa laajan koulutusohjelman, joka mukautetaan eri koulutustasoja varten.
― Meillä on ohjelmia sekä asiakkaille että työntekijöille, Nomon tekninen päällikkö kertoo.

 

― Sisäisesti koulutamme myyntihenkilöstöämme toimittajiemme teknisistä uutuuksista ja uusista tuotteista. Koska vierintälaakerit ovat suurin segmentti, monet koulutukset liittyvät niihin.
― Ulkoiset koulutusohjelmamme suunnitellaan eri tasoille ja niihin sisältyy sekä teoriaa että käytännön asioita. Ne on tarkoitettu sekä OEM- että MRO-asiakkaille. Teoreettinen osa on suunnittelijoita varten yleensä laajempi, kun taas MRO-huoltoasentajat tarvitsevat vähemmän teoriatietoja, jolloin keskitymme sen sijaan käytännön asioihin, hän selostaa.
― Suunnittelijoiden kursseilla keskitymme muun muassa laakereiden valintaan ja toleransseihin eri käyttökohteissa. Suunnittelijoille tämä on tärkeä tieto ympäröivien komponenttien suunnittelua varten. Asentajille ovat tärkeämpiä käytännön asiat.
Osa kursseista keskittyy tiettyihin tuotealueisiin, kuten laakeripesät, koneteollisuuden tarkkuuslaakerit, kääntökehät, voitelutekniikka jne.
― Mukautamme koulutuksen aina kunkin asiakkaan tarpeisiin, tekninen johtaja jatkaa.
― Esimerkkinä voidaan mainita, että teknikkomme järjestävät yhdessä myyjien kanssa laakereiden kokoonpanon ja purkamisen koulutusta ja esittelyä teollisuustyöpajassa, jossa huoltoteknikot itse suorittavat erilaisia käytännön tehtäviä.