Lecture Borlange

Lecture Borlange

Luento 40:lle tulevalle huoltoteknikolle

Ruotsin teollisuuden tulevaisuus on jo täällä, ja yhteistyö teollisuuden, oppilaitosten ja tavarantoimittajien kesken vahvistaa meitä maailmanlaajuisesti

 

Borlängen ammattikorkeakoulu kouluttaa noin 40 ihmistä vuosittain prosessiteollisuuden kunnossapitoinsinööreiksi. Ruotsissa tarvitaan vuosittain arviolta 5 000 pätevää huoltoteknikkoa, ja koulutusta mukautetaan alueen teräs- ja paperiteollisuuden sekä niiden toimittajien tarpeisiin. Nomo on suuri ja tärkeä yhteistyökumppani, joka tarjoaa monipuolista varastointia, vaihdetuotteita, tiivistystekniikkaa ja kunnossapitotuotteita.

 

Puoli päivää uuden sukupolven teknikoiden kanssa

Nomo järjestää säännöllisesti alan huoltoteknikkojen ja huoltohenkilöstön koulutusta. Sen lisäksi pidimme luennon Borlängen ammattikorkeakoulussa. - Luennoiminen uuden sukupolven insinööreille ja teknikoille on hyvin inspiroivaa. Aistin innostusta ja uteliaisuutta sekä syvällistä ympäristöajattelua, luennon pitänyt Nomon teknikko kertoo. - Opiskelijat ovat motivoituneita ja heillä on sekä osaamista että melkoisesti kokemusta, joten käsittelimme sekä korkean tason tietoja että perusasioita, hän jatkaa.

 

Asiantuntemuksen jakaminen

Vuosien yhteistyö SSAB:n, Bolidenin, Stora Enson ja muiden yritysten kanssa, jolloin yhteistyö on ollut paljon muutakin kuin vain laakeri- ja vaihdetuotteiden toimituksia, on antanut Nomolle ainutlaatuisen asiantuntemuksen ja ymmärryksen tietyistä teollisuudenaloista ja heidän tarpeistaan. - Työskentelemme tiimeinä, esimerkiksi huoltoteknikot ja huoltoinsinöörit, ja tunnemme alan ja teknologian. Etsimme ratkaisuja haasteisiin ja teemme kehitystyötä toiminnallisten ongelmien välttämiseksi, teknikko jatkaa. - Luento oli hyvin merkityksellinen opiskelijoille sekä teorian ja käytännön kannalta. Ruotsalaisen teollisuuden kestävän kehityksen takaaminen on luonnollisesti meidän kaikkien intressissä, hän sanoo.