IM Analytict Condition Monitoring

IM Analytict Condition Monitoring

Investointi uuteen kunnonvalvontatekniikkaan:

Listerin tärkkelystehdas Mjällbyssä Sölvesborgin ulkopuolella käsittelee 800 tonnia perunaa vuorokaudessa neljän huippukiireisen kuukauden aikana. – Kun tämä linja on käytössä syyskuusta tammikuuhun, tuotantoseisokkeihin ei ole varaa. Laitos käy tauotta vuorokauden ympäri koko tämän jakson ajan, kertoo Lyckebyn tärkkelystehtaan käyttöpäällikkö Blekingessä.

 

Lyckeby kehittää ja valmistaa perunapohjaisia teknisiä erikoistärkkelyksiä. Listerin tärkkelystehtaan tuotanto on pääasiassa erikoistuotteita, joita käytetään paperinvalmistuksessa. Kalliiden tuotantoseisokkien välttämiseksi tehdas on aloittanut Able Systems -kunnonvalvonnan käytön. Tämä innovatiivinen järjestelmä auttaa laitevikojen varhaisessa havaitsemisessa, jotta ennakkohuoltoa voidaan toteuttaa tehokkaammin.

 

Testattua tekniikkaa

Able Systems -kunnonvalvonta on uusi kustannustehokas, Ruotsissa kehitetty tuote, jota Nomo tarjoaa yhteistyössä Ascribo AB:n kanssa. Tekniikka mahdollistaa vaurion etenemisen havainnon yksinkertaisella ja helpolla menettelyllä värähtelyanalyysin avulla, esimerkkeinä laakerit ja vaihteet myös hidaskäyntisissä koneissa, jotka olivat aiemmin haasteellisia. Able Systemsin avulla voidaan näyttää useita analyyseja, kuten vierintälaakerien analyysi, koneen värähtelytasot, käyntinopeus ja lämpötila. Ennakkohuoltoon perustuvan järjestelmän vaatimat investointikustannukset ovat pienet. Kaikki mittaukset tapahtuvat vain yhdellä tunnistimella. Tekniikka on testattua ja tämä on ainutlaatuinen tuote nykyaikaisilla pilvipohjaisilla ratkaisuilla joiden avulla asiakas saa nopeasti koneen luotettavaan valvontaan. Järjestelmä on arvokas kriittisiä sovelluksia käyttävälle teollisuudelle, joka on riippuvainen jatkuvasta ja luotettavasta toiminnasta. 

 

Kriittiset koneet

Lyckebyn tehdas Mjällbyssä on Ruotsin ensimmäinen laitos, johon Nomo ja Ascribo asentavat Able Systems -kunnonvalvonnan kriittisiä tuotantokoneita varten.  ”Laakerin rikkoutuessa esim. myllyssä, sen vaihtaminen voi aiheuttaa usean päivän tuotantokatkoksen. Onkin erittäin tärkeää asentaa mittaus ja kunnonvalvonta, jotta odottamattomia vaurioita ei tapahtuisi. Tuotantokoneiden pitää toimia haavoittuvaisessa ympäristössä. Perunajauho ja myös korkeat lämpötilat voivat aiheuttaa kulumisvaurioita koneisiin. Tehtaassa on käytössä paljon pumppuja, hammasvaihteita ja sähkömoottoreita.  Olemme aloittaneet suunnittelun tulevaisuutta varten ja tavoitteena on lisätä tuotantoa 50 prosentilla” tehtaalta kerrotaan. Kunnonvalvonnan tärkeitä hyötyjä on, että se helpottaa ennakkohuollon suunnittelua, koska mahdollisista ongelmista saadaan varhainen ilmoitus. Siten koneen omistaja voi suunnitella huollon ja tilata kuluvat osat ajoissa, jotta huoltotyö sujuu jouheasti.

 

"800 tonnia perunaa vuorokaudessa vaatii häiriötöntä käyttöä"