Historia

Historia

Porin Laakeri Oy grundades 1979. Huvudmålet var att tillgodose behovet av lagringsteknik och öppna transmissioner till industrin och jordbrukskunder i BjörneborgsregionenFöretaget höll till på adressen Uusikoivistontie 83 från 1985 till 2011, då lokalerna blivit för små. I januari 2012´flyttade vi till Helmentie 5.

Sedan 2008 har vi varit auktoriserade återförsäljare för Schaeffler Groups varumärken FAG och INA. Vi är auktoriserade återförsäljare för TIMKEN, NSK, NTN, SNR, NACHI, Simatec och Torriani Gianni.

Vi har etablerat ett försäljningskontor för OEM samt har stärkt vår närvaro genom ytterligare förvärv av Tauno Tasanto Oy i Uleåborg samt av TekniikkaCenter Oy i Åbo.

Vi erbjuder våra kunder ett MULTIBRAND-koncept. Rätt produkt till rätt pris utefter kundens behov. Vår divis är kostnadseffektivitet inom överenskommen leveranstid. Vi lagerhåller världsledande högkvalitativa produkter FAG-INA-TIMKEN-NSK-NTN-SNR-NACHI likväl som mer kostnadseffektiva märken.

Vi har högkvalitativa produkter, konkurrenskraftiga priser, säkra leveranser, bred och djup lagerhållning och fantastiska samarbeten med våra utländska leverantörer. Porin Laakeri Oy är ett av de ledande företagen inom sitt område.

Nomo Kullagers första förvärv i Finland skedde 2008 (Porin Laakeri Oy) följt av 2010 (Tauno Tasanto Oy) och 2011 (TekniikkaCenter).

 

Nomo Kullager AB har sitt ursprung i Svenska Maskiner och Motorer, som grundades 1948

 

Företagets första lokaler låg på Styckjunkargatan i Stockholm. 1949 ändrades namnet till Nordisk Maskin- och Motorindustri. Arbetet med motorer och hydraulik fick lämna utrymme för kullager, som med åren blivit en allt mer betydande produkt i företaget. Därför ändrades namnet 1969 till Nomo Kullager AB. 1983 flyttade företaget till Täby utanför Stockholm.

1966 hade ett kontor öppnats i Göteborg. I Malmö startade verksamheten i eget kontor 1977.

2000 förvärvades Nomo av Axel Johnson International. Etablering i Danmark 2001. Första förvärvet i Finland sker 2008. Två förvärv i Dalarna sker även 2011 och en filial öppnar i Gällivare 2014.

2018 öppnas ett logistikcenter i Shanghai och samma år förvärvas två filialer med kundmottagningar i Storstockholm. På sommaren 2018 etablerar företaget sig även på den norska marknaden genom ett förvärv i Ålesund.